Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co kupić na komunie dla dziewczynki?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 sarna

sarna

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 23 styczeń 2023 - 14:17

Cześć wszystkim, mam pytanie czy macie jakieś sprawdzone prezenty na 1 komunie świętą?
Znalazłam taki artykuł odnośnie wyborów z poradnikiem jaki prezent kupić na komunie ale niestety nie mam pojęcia co będzie dobrym pomysłem...
lepiej biżuteria ? czy może klasyczny rower?
  • 0

#2 Sołtys Michał

Sołtys Michał

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 995 postów

Napisano 25 luty 2023 - 20:39

Rower, podobno daja tez laptopy, telewizory, smatfrony. A pózniej dzieciak głupieje do cna. 

• 0

#3 antekkwas

antekkwas

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 16 marzec 2023 - 08:34

Ja też w tym roku będę miał ten problem. Mój chrześniak będzie miał komunię w tym roku. Chyba dam jej po prostu pieniądze niech se kupi co chce. Tylko ile dać w kopercie? Myślałem 500 zł. 

• 0

#4 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 16 marzec 2023 - 13:16

w zeszłym roku moja córka od wszystkich jakby sie umówili dostała 3x tyle co piszesz, także 500 to na chusteczki do otarcia łez
  • 0

#5 kubusjettaII

kubusjettaII

moderator forum

• Super Moderator
  • 1627 postów

Napisano 27 marzec 2023 - 20:00

Wiadomo że każdy daje na ile go stać, ale uważam że 500 jako chrzestny to raczej mało... też mam w tym roku wysyp komunii (bo 4) w tym dwoje naszych dzieci i dwoje chrzestniaków (mój i żony) i zastanawiamy się nad 1500-2000. Nie jesteśmy ludźmi którzy liczą i oczekują, że jak damy, to nam zostanie oddane, sami również robimy komunie bliźniaków w tym roku i wiemy ile to kosztuje. Ale tak jak napisałem na początku, na ile kogo stać...

• 0

...albo mądrze, albo wcale...

#6 ultimathule

ultimathule

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 25 kwiecień 2023 - 09:18

Jako chrzestny 500 zł. to faktycznie niewiele ale jako gość myślę że w zupełności wystarczy. Moim zdaniem ten wyścig z wielkościami prezentów to czysta głupota, to nie wesele czy chrzciny. Nie każdego stać na takie datki. Jeszcze 3 lata temu jak tylko żona pracowała i każdy grosz się liczył 500 zł. było dla nas majątkiem.

• 0

#7 paragon

paragon

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 9 postów

Napisano 19 maj 2023 - 13:00

Ja chcę tysiaka dać, jutro komunia

• 0

#8 Edwards

Edwards

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 25 maj 2023 - 07:35

Książki: "Opowieści z Narnii", "Dzieci dwóch światów"
Gry: Dixit, Rummikub, What do you meme? (polska edycja)

Spory wybor wartościowych pozycji ksiązkowych znajdziecie w Matfel 

Mają tam też zabawki :)

• 0

#9 Kolasa9

Kolasa9

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 02 czerwiec 2023 - 14:49

My daliśmy kasę. Większość osób dawała kasę, chrzestny telefon, a chrzestna quada.

• 0

#10 Halifaxx

Halifaxx

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 179 postów

Napisano 04 marzec 2024 - 11:55

Mój partner dwa lata temu dał chrześniakowi laptop. Nas wtedy akurat było na to stać. Teraz na pewno dali byśmy coś tańszego i skromniejszego bo aktualnie kiepsko u nas z pieniędzmi. Każdy da to na co go stać. Moja córka w tamtym roku od chrzestnego dostała piękne duże wydanie Biblii w drewnianym pudełku a od chrzestnej medalik złoty.

Jeśli fundusze na to pozwalają, dobrze jest wziąć pod uwagę rower. Od siebie polecam zerknąć sobie na rowery elektryczne:

Fischer ma spory wybór. 

• 0

#11 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 06 marzec 2024 - 19:56

a czemu nie wypad na obóz przetrwania ?
  • 0

#12 SkyWalkerZ

SkyWalkerZ

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 04 lipiec 2024 - 06:05

Na 1 komunię świetnie sprawdzają się zarówno biżuteria, jak i klasyczny rower. Biżuteria jest pamiątką na całe życie, a rower to praktyczny prezent, który dostarczy wiele radości.

Jeśli dziecko interesuje się anime, możesz również rozważyć figurki Naruto. To oryginalny i ciekawy pomysł na prezent.

• 0

#13 Sołtys Michał

Sołtys Michał

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 995 postów

Napisano 05 lipiec 2024 - 04:51

Byle nie kopma bo dzieci siedza jak przymurowane. Mam w rodzinie przypadki uzaleźnienia od tego i telefonu. Lepiej niech się ruszają. 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych