Skocz do zawartości


Zdjęcie

John Deere 3040 - problem z hydraulika


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rysiu11

Rysiu11

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 17 postów

Napisano 14 listopad 2013 - 10:11

Witam mam problem z hydraulika w moim jelonku.
podnosnik nie podnosi płynnie tylko takimi skokami , wspomaganie kierownicy czasami sie zacina na wolnych obrotach trzeba wtedy stana przegazowac i jest ok na jakis czas i jeszcze polbiegi nie wchodza od razu tylko po chwili jest takie wrazenie jakby ciagly na sprzegle, jeszcze do tych polbiegow jak jade droga i zwolnie to polbieg wyskakuje.
  • 0

#2 Rico

Rico

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 14 listopad 2013 - 12:41

po pierwsze zawszse sprawdzaj od najprostszych spraw czyli ilość oleju, potem filtry, pompa, coś znajdziesz, też miałem tak i jak dolałem 10l. jak ręką odjął :)
  • 0

#3 Rysiu11

Rysiu11

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 17 postów

Napisano 14 listopad 2013 - 13:18

olej jest, filtry wymienione, pompa po regeneracji i jeszcze nie chodzi:(
  • 0

#4 John6620

John6620

    Użytkownik

  • Zbanowany
  • PipPip
  • 44 postów

Napisano 18 listopad 2013 - 06:39

Jeśli pod zaczepem tym dolnym masz kosteczkę która łączy podnośnik z kabiną to warto zobaczyć czy nie jest ona uszkodzona. Znajduję się ona we wnęce którą przykrywa dolny zaczep. U mnie też nie chciało podnosić tylko w 6620 i jak kostka została zrobiona to jak ręką odjął
Pozdrawiam :)



  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych