Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Claas Mercator 60 - opinie
Autor Wiadomość
zetek85 Offline
Fan Zetorów
*

Dołączył: Jun 2013
Liczba postów: 86
Post: #1
Claas Mercator 60 - opinie
Planuję kupić taki kombajn tylko nie wiem czy wziąść z daszkiem czy z kabiną naglaka bo o innej nie ma mowy.Czytałem że w kabinie jak złapie na polu deszcz nie bedziemy mokrzy.Znowu z daszkiem że sie bardzo kurzy i słońce świeci w oczy.Ale można usłyszeć co sie dzieje z silnikiem czy coś.Czy do claasa mercatora można kupic kabine naglak?Czytałem też że ten claas lepiej wygląda bez kabiny
Prosze o dpowiedzi
pozdro


Załączone pliki
.jpg  cla.jpg (Rozmiar: 9.32 KB / Pobrań: 115)
.jpg  60.jpg (Rozmiar: 7.01 KB / Pobrań: 114)
29-06-2013 10:59:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
pawelxy1 Offline
V.I.P
*

Dołączył: Apr 2012
Liczba postów: 1,054
Post: #2
RE: claas mercator 60
Jak dla mnie lepiej bez kabiny. Przynajmniej wszystko widzisz dokładnie
29-06-2013 11:12:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
zetek85 Offline
Fan Zetorów
*

Dołączył: Jun 2013
Liczba postów: 86
Post: #3
RE: claas mercator 60
mój sąsiad ma bez kabiny i jest fajnie
29-06-2013 11:21:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
pawelxy1 Offline
V.I.P
*

Dołączył: Apr 2012
Liczba postów: 1,054
Post: #4
RE: claas mercator 60
To masz odpowiedź. Gdy masz kabinę to czasem nie wszystko
dostrzeżesz a bez kabiny to masz przynajmniej świeże powietrze;d
29-06-2013 13:13:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
KrowieBieszczady Offline
Bywalec
***

Dołączył: Mar 2013
Liczba postów: 156
Post: #5
RE: claas mercator 60
Ja na twoim miejscu brabym z kabina. O wiele lepiej wedlug mnie. I lepiej nawet wyglada jak dla mnie.
29-06-2013 14:17:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
zetek85 Offline
Fan Zetorów
*

Dołączył: Jun 2013
Liczba postów: 86
Post: #6
RE: claas mercator 60
a wy posiadacie mercatory?
pawelxy1 a jak sie założy 2 wiatraczki bedzie chłodzik
29-06-2013 15:06:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
pawelxy1 Offline
V.I.P
*

Dołączył: Apr 2012
Liczba postów: 1,054
Post: #7
RE: claas mercator 60
zetek wtedy jak byś miał chłodzenie to tak jak KrowieBieszczady napisał bierz z kabiną.
Przynajmniej na głowę nie pada
29-06-2013 16:32:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
KrowieBieszczady Offline
Bywalec
***

Dołączył: Mar 2013
Liczba postów: 156
Post: #8
RE: claas mercator 60
I w banie nie grzeje.
29-06-2013 17:30:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
zetek85 Offline
Fan Zetorów
*

Dołączył: Jun 2013
Liczba postów: 86
Post: #9
RE: claas mercator 60
KrowieBieszczady to fakt no jeszce można wozic browara i sie nie zagrzeje
jak sie włączy wiatraczki
30-06-2013 10:35:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
kubusjettaII Offline
Moderator
*****

Dołączył: Jan 2013
Liczba postów: 1,192
Post: #10
RE: claas mercator 60
kabina zawsze lepiej osłoni przed słońcem, wspomnianym deszczem, kurzem. do ochłody mogą służyć wentylatory a zawsze można pomyśleć o klimie, przy daszku już nie.
30-06-2013 11:23:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
robert983 Online
Rolnik z Mazowsza
*****

Dołączył: Feb 2013
Liczba postów: 3,265
Post: #11
RE: claas mercator 60
Witam koledzy a ten kombajn to ma ładnie na zdjęciach wyglądać czy kosić zboże;-] kabina to zawsze kabina można zawsze okno czy drzwi otworzyć i będzie słychać, ja w pierwszym sezonie kosiłem bez daszka to porażka żar z nieba się leje,na drugi sezon zrobiłem daszek zupełnie coś innego jest dużo chłodniej choć kurzy się tak samo albo i gorzej[zbija się pod daszkiem kurz]. Moim zdaniem kabina to najlepsza opcja nawet bez klimy.co do kabiny to nie wiem czy ta oryginalna claasa nie będzie lepsza[solidniej wykonana niż naglaka]
30-06-2013 12:46:28
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
zetek85 Offline
Fan Zetorów
*

Dołączył: Jun 2013
Liczba postów: 86
Post: #12
RE: claas mercator 60
robert983 no właśnie która lepsza ale zdaje mi sie że naglaka bedzie lepsza bo ma komplet świateł,wentylatorki,w środku oświetlenie itp.
myśle nad tym:
http://allegro.pl/kombajn-claas-mercator...75317.html
30-06-2013 12:56:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
piernik Offline
Użytkownik
*

Dołączył: Jul 2012
Liczba postów: 46
Post: #13
RE: claas mercator 60
A możecie mi powiedzieć czy mercator 75 a mercator 70 mają te same wymiary sit?
30-06-2013 21:12:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
Wesoły Offline
Użytkownik
*

Dołączył: Feb 2013
Liczba postów: 37
Post: #14
RE: claas mercator 60
Witam! Ja właśnie poszukuje kabiny do mercatora 75. Wiecie może gdzie mogę znaleść używane oryginalne lub nie, kabiny do tego modelu i jeśli ktoś wie w jakiej cenie mogą one być to byłoby super. Nie biorę pod uwagę Naglaka.
30-06-2013 22:00:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
zetek85 Offline
Fan Zetorów
*

Dołączył: Jun 2013
Liczba postów: 86
Post: #15
RE: claas mercator 60
wesoły dlaczego oryginalne a nie np.naglaka

ile kosztuje kabina do claasa mercatora NAGLAK z wyposażeniem LUX???

lepsza jest kabina naglak czy oryginalna
01-07-2013 16:26:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
robert983 Online
Rolnik z Mazowsza
*****

Dołączył: Feb 2013
Liczba postów: 3,265
Post: #16
RE: claas mercator 60
Myślę że za 3 tysie by można było już kupić oryginalną kabinkę kolego pytasz czy lepsza claasa czy polska to czemu chcesz kupić merkatora a nie bizona odpowiedz myślę prosta
01-07-2013 21:10:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
Wesoły Offline
Użytkownik
*

Dołączył: Feb 2013
Liczba postów: 37
Post: #17
RE: claas mercator 60
Pozwolę sobie zapytać całkiem o co innego. Może ktoś mi powie czy w merkatorze, obojętnie jakim jest łożysko na końcu rury wysypu ziarna czy ślimak podajnika trzyma się tylko na obudowie?
02-07-2013 10:11:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
Wesoły Offline
Użytkownik
*

Dołączył: Feb 2013
Liczba postów: 37
Post: #18
RE: claas mercator 60
Podpowie mi ktoś?
02-07-2013 22:08:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
zetek85 Offline
Fan Zetorów
*

Dołączył: Jun 2013
Liczba postów: 86
Post: #19
RE: claas mercator 60
raczej jest łożysko
03-07-2013 12:42:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Chcę to polubić Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości